Spring til hovedindhold

Tidssvarende seksualundervisning ønskes!

Forfatter: DPU nyhedsbrev Asterisk 106

Fotograf: Asterisk nr. 106

Hvordan ser seksualundervisningen anno 2023 ud i den danske skole? Og hvordan bør den se ud, hvis den skal klæde børn og unge på til at navigere og udfolde sig som seksuelle væsener i en mangfoldig verden og i et ungdomsliv fyldt med muligheder – men hvor risikoen for seksuelle krænkelser lurer på internettet, og hvor de stadig skal undgå at få klamydia og blive gravide som 15-årige?

Det nye nummer af DPU’s digitale magasin Asterisk nr. 106 handler om sex og pædagogik – om børn og unges lyst, følelser, køns- og kropsbevidsthed og blufærdighed, og om at kunne sætte grænser og respektere andres.

Læs eller lyt til alle artikler her

Seksualundervisning anno 2023 er langt mere end krop og biologi

Den obligatoriske seksualundervisning i den danske grundskole har fejret 50-års fødselsdag. Men mens den på papiret er i god form, ser det anderledes ud i praksis. Hvorfor er det så svært at undervise i sex? Tre forskere giver deres bud på, hvad der skal til for at skabe en tidssvarende seksualundervisning, hvor eleverne både lærer at forholde sig til egne rettigheder og grænser, at se seksualitet som en kilde til begejstring og at agere i et samfund, hvor krop, køn og seksualitet fylder stadig mere.