Spring til hovedindhold

”Spørg mere – så fylder det mindre”

Forfatter: Mille Fridal Illemann

Fotograf: Psykiatrifonden

  • Børn, der er pårørende til forældre med psykisk sygdom, trives ofte dårligere end andre børn
  • Over halvdelen af alle børn, hvis forældre har svær psykisk sygdom, får selv en psykisk sygdom, før de fylder 30 år.

 

Derfor skal børnene opspores, tilbydes hjælp og have reel adgang til hjælpen. Men børnene går ofte under radaren i vores sundhedssystem. Og de er ikke altid nemme at få øje på i skolen eller i børnehaven. I dag er det langt fra sikkert, at der spørges til børnene, når en forælder er i kontakt med psykiatrien, socialpsykiatrien eller diagnosticeres med psykisk sygdom hos egen læge. Det skal vi ændre på. Derfor er vi i Psykiatrifonden og Børns Vilkår gået sammen i et partnerskab med Ole Kirk’s Fond om at sikre, at børn der er pårørende bliver identificeret og tilbydes hjælp.

 

Læs mere på Spørgmere.dk.

 

 

Mille Fridal Illemann

Programleder

 

Psykiatrifonden

+45 27291252

mfi@psykiatrifonden.dk

www.psykiatrifonden.dk I www.facebook.com/psykiatrifonden