Spring til hovedindhold

Oplevelser fra en sommerferie på Færøerne

Forfatter: Kirsten Birk

Fotograf: Kirsten Birk

Agurketid… eller hvad?  men der er ikke mange nyheder hen over en sommerferie

Derfor tillader jeg mig som webredaktør, at dele oplevelser fra min sommerferie 😊

Jeg har været på Færøerne og det er en oplevelse – Fantastisk flot natur med mulighed for gode vandreture og meget venlige og imødekommende færinger.

Når jeg er ude at rejse, er jeg altid nysgerrig på landes historie, kultur og på  sundhedssystemet. Det fik jeg lidt kendskab til ved bl.a. at besøge landets museer, tale med færinger og med en sundhedsplejerske som var på et sommer vikariat. Desuden skrev jeg til lederen af sundhedsplejen, da jeg er meget nysgerrig. Der fik jeg lidt kendskab til Gigni som sundhedsplejen på Færøerne hedder.

Jeg kan derfor sige: De mangler sundhedsplejersker – så kom afsted hvis du har en drøm om at udøve sundhedspleje, et andet sted end lige der hvor du plejer. Dog gerne i i længere tid, så tag mand og børn med.

 

Der er 30 sundhedsplejersker på Færøerne – 22 fuldtidsstillinger og de har ca. 700 fødsler om året. De følger anbefalingerne fra sundhedsstyrelsen – lige som man gør i Grønland – Dog er man på Færøerne ansat på landsplan og ikke i kommunerne som i DK eller af sygehuset som i Grønland.

De har en besøgsprofil der følger sundhedsstyrelsens anbefalinger og deltager tre gange i mødre gruppe . – dog kan de ikke altid leve op til første besøg inden for 72 timer og det tænker jeg hænger sammen med afstanden og fremkommeligheden.

 

Færøerne består af 18 øer og der er en del tunelle men mange af ørnen skal man sejle til.  De har samme problematikker som andre steder i Europa /verden (erfaringer fra international skole konference) overvægt og mental trivsel.

 

En virkelig fantastisk ferieoplevelse og samtidig ny viden og nye bekendtskaber.

Gigni’s hjemmeside www.gigni.fo

https://visitfaroeislands.com/en

På gensyn Færøerne

 

Fra en vandre tur

Haldörsvik med den 8 kantede kirke

Tjoernuvik strand med udsigt til Risin og kellingin. Kæmpen og Kællingen skulle have forsøgt at trække ørene til Island men blev forvandlet til sten

Mulafossur er Færøernes mest fotograferede vandfald

Mulafossur er Færøernes mest fotograferede vandfald

Funningsfjoerour