Spring til hovedindhold

Løftes børn i daginstitutioner? Hvad kan læres af corona-nedlukning?

Forfatter: Små børns posten

Fotograf: små børns posten

Først og fremmest velkommen i Småbørnsløftet til Norddjurs, Sønderborg og Fanø Kommuner. Nu har i alt 29 kommuner underskrevet løftet om at gøre mere for de små børn. Det lover godt her otte måneder inden kommunalvalget.

Vi ved, hvor meget folkeskoler og gymnasier løfter børn i forhold til deres baggrundskarakteristika. Men hvor stor en forskel er daginstitutioner egentlig i stand til at yde i forhold til de kår, som de små børn kommer fra? Det findes der ikke meget viden om. Nu har Tænketanken DEA gjort et første forsøg ved at dykke ned i helt nye registerdata for 120.000 børn.

Ny indsats målrettet sårbare gravide skal hjælpe flere børn til at få en god start på livet. Det er et tilbud fra Røde Kors om en frivillig støtte til gravide og nybagte forældre i udsatte positioner, som består af en frivillig baseret individuel støtte direkte i hjemmet. Tilbuddet er finansieret af Egmont Fonden.

Tænketanken DEA leder lige nu efter medlemmer til vores nye pædagogiske panel, som skal bidrage til analyser med pædagogiske hverdagsperspektiver.

Corona sætter stadig sit præg vores samfund og dermed også på vores børn. Dyk ned i VIVEs rapport om erfaringer fra forårets coronanedlukning, hvor nogle af dagtilbudslederne vurderer, at lukning og gen-åbning har haft en række positive påvirkninger, fx af børnenes trivsel.

 Læs Småbørns posten