Spring til hovedindhold

Røgfri fremtid

Forfatter: Røgfri Fremtid

Fotograf: Røgfri Fremtid

Glædelig jul fra Røgfri Fremtid!

 

Kære partner i Røgfri Fremtid

2020 har på mange måder været et historisk år. På tobaksområdet vil vi også huske det som året, hvor Folketinget tog et stort og vigtigt skridt mod en røgfri fremtid. Med Danmarks nye nationale handleplan mod tobak vil færre børn og unge i fremtiden begynde at ryge. Og dét er værd at fejre!

National handleplan mod børn og unges rygning
Onsdag den 15. december var en historisk dag, da Folketinget stemte for den måske vigtigste indsats på tobaksområdet, som vi har set i nyere tid! Med lovgivning om blandt andet røgfri skoletid på grundskoler og ungdomsuddannelser, neutrale pakker og tobak under disken vil den nye handleplan betyde, at færre børn og unge i fremtiden begynder at ryge. Tusind tak til alle jer, der har været med til at gøre det muligt!

 

Vær’ med til at fejre den nye lov 
På Røgfri Fremtids Facebook markerer vi det med en lille fejrings-GIF, og en video, der forklarer, hvad den nye lovgivning indeholder. I er meget velkomne til at dele indholdet på jeres platforme.

 

Partnere i Røgfri Fremtid
43 nye partnere er kommet til i 2020. Vi er nu 256 virksomheder, kommuner, interesseorganisationer, skoler, foreninger, regioner, styrelser og departementer, der deler den samme vision om et røgfrit Danmark. Sammen skal vi arbejde for, at den nye lovgivning bliver til virkelighed der, hvor børn og unge færdes.

 

Der er få ting, vi kan enes om, som en røgfri fremtid
Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen er de to stærke stemmer, der leverer et vigtigt budskab i årets mediekampagne: nemlig at 9 ud af 10 danskere ikke ønsker at give tobakken videre til vores børn og børnebørn. Tak til de mange af jer, der delte budskab, film eller infografikker på jeres platforme.

 

Tak for i år! Vi glæder os til at forsætte samarbejdet om en røgfri fremtid og håber, at det nye år kommer godt fra start, når røgfri skoletid i grundskolen bliver en realitet fra 1. januar 2021.

 

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår til alle!

Røgfri Fremtid