Spring til hovedindhold

Virksomme initiativer: Børn og unge ramt af sygdom og død får mod på livet igen

Forfatter: Leif Olsen & Helle Hygum Espersen VIVE

Fotograf: Modelfoto: Ricky John Molloy/VIVE

Egmont Fondens program ’Mod på livet’ bevilligede i perioden 2014-18 økonomisk støtte til en række initiativer for børn og unge berørt af sygdom og død. Formålet var at bidrage til at udvikle og gennemføre initiativer, som kunne støtte børn og unge, der enten selv var alvorligt syge eller havde sygdom og død i den nærmeste familie.

’Mod på livet’ satte særligt fokus på de udfordringer, der kan opstå, når man som barn eller ung oplever sin hverdag bryde sammen og kan føle sig alene med tanker og følelser. VIVE har evalueret 10 initiativer i ’Mod på livet’ og foretaget en tværgående evaluering af initiativerne. I den tværgående evaluering har fokus blandt andet været, hvordan de forskellige initiativer arbejder med at skabe et frirum for de sygdomsramte børn og unge, samt de samarbejdsformer, initiativerne anvender og udvikler.

Læs mere