Spring til hovedindhold

HPV-vaccinen bliver nu gratis for drenge

Forfatter: Jakob Risom Langelund

Fotograf: Sundhedsstyrelsen

Blandt pigerne er HPV-vaccinen igen populær, og det betyder, at flere piger nu vil vokse op med markant mindre risiko for at udvikle celleforandringer og livmoderhalskræft. Men også drenge kan få kræft, som skyldes HPV. Derfor får drenge, der fylder 12 år d. 1. juli eller derefter også tilbudt gratis HPV-vaccination.

HPV-vaccinen bliver et gratis tilbud til drenge, der fylder 12 år fra og med den 1. juli i år – et tilbud, som Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og Lægeforeningen håber, at mange drenge og deres forældre vil tage imod. Drenge kan også udvikle kræftsygdomme, der skyldes en HPV-infektion, og vi ved, at HPV-vaccination kan beskytte drenge effektivt mod analkræft og kønsvorter. Drenge, der er omfattet af tilbuddet, kan blive vaccineret hos egen læge fra d. 1. september.

Læs mere i den vedhæftede pressemeddelelse.

HPV drenge vaccination_final