Spring til hovedindhold

Efteruddannelse til sundhedsplejersker.

Forfatter: Susanne Rank Lücke, formand for Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker

Så sker der snart noget på efteruddannelsens-fronten. Sundhedsplejersker kan se frem til, at der bliver udbudt efteruddannelse fra efteråret 2019. De første to hold i efteråret ’19 & foråret 2020 vil være med ’frie’ pladser, da disse hold skal evalueres både in- og ekstern. Derved vil justeringer blive mulige, så uddannelsen kan finpudses og kvalificeres i løbet af det kommende år.

Midt i maj var uddannelsesinstitutioner, ledere af sundhedsordninger, sundhedsplejersker, psykologer, samarbejdspartnere & Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker deltagende i en workshop, hvor der blev drøftet emner/områder, der kan kvalificere sundhedsplejerskerne i fremtiden gennem efteruddannelsen. Nu arbejder uddannelsesinstitutionerne videre på at beskrive viden, færdigheder og kompetencer i uddannelsen og herefter afventer en godkendelse. Når uddannelsen er godkendt, vil den videre proces blive offentliggjort fra VIA og KP.

Bestyrelsen i Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker vil holde jer løbende orienteret.