Spring til hovedindhold

Rapport viser, at der stadig er et godt stykke vej til fuld integration

Forfatter: Torben Tranæs

Fotograf: Modelfoto: Sine Fiig/VIVE

Forskningsdirektør og vismand Torben Tranæs vender tilbage til debatten om regeringens rapport om børn af efterkommere. Her fortæller han, hvad analysen kan bruges til og ikke bruges til. Det væsentligste er, at rapporten præsenterer tal, der er vigtige at se nærmere på, for rapporten fortæller om et øjebliksbillede, der viser, at vi ikke er nået i mål med »fuld integration«. Kronikken har været bragt i Berlingske.

Integrationen er gået i stå og kan i øvrigt slet ikke lade sig gøre. Det var i store træk den historie, der før jul voksede frem i kølvandet på to ministres lancering af en rapport om børn af efterkommere. En historie, der ikke er dækning for i hverken den aktuelle rapport eller i den øvrige viden, vi har.

Læs hele kronikken