Spring til hovedindhold

Indførelse af 18 års mindstealder for omskæring af raske børn

Forfatter: Kirsten Birk

Månedes gode nyhed: Danmarkshistoriens hidtil mest spædbarnsvenlige Borgerforslag er i juni 2018 blevet stemt til top med 50.000 støtteerklæringer og skal nu vurderes i Folketinget, 😊 og selvom forslaget  muligvis stemmes ned i folketingssalen, fordi en række politikere desværre er bange for, at forslaget er en storpolitisk krudttønde, så er det et vigtigt signal om, fra den danske befolkning, at spædbørns basale rettigheder til enhver tid bør gå forud for voksne menneskers traditionsbundne omskæringsritualer, og at barnet skal beskyttes, indtil det er gammelt nok til selv at give informeret samtykke til, om det ønsker et irreversibelt, smertefuldt omskæringsindgreb eller ej i et spædbarnsvenligt og civiliseret samfund anno 2018.

Det handler om barnets helt basale ret til kropslig integritet, og derfor er forslaget om en 18-års minimumsalder for rituel omskæring af raske børn en principiel vigtigt sag og et skridt i den rigtige retning. 😎 .

Mvh. Tina Geertsen

Du kan se forslaget og læse mere ved at klikke på ” Vis på borgerforsklag.dk”

Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker besluttede på generalforsamling den 12.maj 2014, at udsende en resolution om sundhedsplejerskers faglige holdning til rituel omskæring i Danmark.

Læs resolutionen om rituel omskæring af børn

Høring om drenge omskæring i folketingets fællessalen 22/10 2014

HØRING OM DRENGEOMSKÆRING (for English, French, German, and Farsi please see below. Subtitles in your preferred language can be changed under “Settings” in the bottom of the video to the right)