Spring til hovedindhold

Samarbejde mellem sundhedsplejersker og øjenlæger

Forfatter: Susanne Rank Lücke

Sundhedsplejersker og øjenlæger har indgået et tværprofessionelt samarbejde – for at give et bedre billede af, om børn lider af langsynethed eller konvergensinsufficiens. Dette forskningsprojekt er endnu ikke færdiggjort, men der er tydelig tegn på, at sundhedsplejerskernes indsats og faggruppernes gode samarbejde har været afgørende for projektets forløb.

I projektet er sundhedsplejerskerne blevet undervist i at bruge to udarbejdede test – og alle skolebørn på 0. og 6. klassetrin i Randers Kommune er nu blevet undersøgt. Sundhedsplejerskerne i Randers har så haft mulighed for at sende skolebørn, der kunne have brug for yderligere træning af synet – til en undersøgelse hos Optikerhøjskolen.

Læs om mere om projektet her